Loading...

Salutació

Benvolgudes i benvolguts,

És per nosaltres una especial satisfacció poder convidar-vos al XXXIII Congrés de la Societat Catalana de Digestologia que es celebrarà presencialment del 25 al 27 de Gener de 2024 a la Llotja de Lleida. Per molts de nosaltres és el primer congrés de l’any i ens porta bones sensacions començar amb un congrés tant punter científicament i a l’hora tant familiar i proper com és el nostre...

Ens agradaria, abans de presentar el Congrés fer un petit repàs de l’any:

Com era d’esperar, el congrés de Tarragona va tenir un èxit notable amb un alt nivell científic i una gran participació, una mica freda per la temperatura de les sales. Voldríem agrair l’ajut inestimable de l’Acadèmia en la organització, el ferm suport dels patrocinadors de la Societat i la participació activa del socis que ens ha permès mantenir les activitats científiques de la Societat.

En segon lloc, voldríem destacar que l’adopció d’un format no presencial ha tingut algunes repercussions en les sessions del Curs de Formació Continuada de la Societat. Seguirem amb aquest format però incorporarem algunes novetats que estem acabant d’enllestir per fer-lo més atractiu i augmentar el número de participants; i considerant les respostes a l’enquesta que s’ha fet al respecte. Com a novetat voldríem destacar que afegirem 2 sessions dedicades específicament a discutir en detall els documents de posicionament de la Societat obviant l’inconvenient de tenir un temps acotat com passava al presentar-los al Congrés. Voldríem agrair al comitè docent, als moderadors i els ponents el seu esforç per elaborar unes sessions d’un molt alt nivell científic.

Per últim, ens agradaria destacar el Màster de Malalties Digestives que es troba en un moment d’impàs pel canvi d’Universitat però això no li ha restat gens ni mica d’interès i participació. Enguany, la festa de graduació del Màster i la benvinguda als nous residents que comencen el Màster es va celebrar el 19 de setembre. Agrair als professors la seva feina docent, als patrocinadors el seu suport, sense el que el Màster no seria possible i a la Dra. Maria Esteve i el Dr. Xavier Calvet la seva dedicació incansable, sense la que aquest ambiciós projecte docent no hagués estat possible.

Referent al Congrés, des de la Junta, el Comitè Científic i el Comitè de Docència de la Societat, hem intentat elaborar un programa atractiu per a tots vosaltres, reunint les millors aportacions en Gastroenterologia, Hepatologia i Endoscòpia. Com sempre, podrem conèixer, de primera mà, la recerca més puntera que s’ha fet a Catalunya. Mantindrem la divisió dels pòsters en dues sessions, separant-los per pòsters de recerca bàsica (dijous, coincidint amb el Curs en Investigació Bàsica i Translacional) i pòsters de recerca clínica, tant de Gastroenterologia com d’Hepatologia i Endoscòpia (divendres, amb més afluència de participants de perfil clínic). Com a novetat d’aquest any, s’habilitaran diferents sales per presentar els pòsters agrupats per temàtiques i també disposarem d’unes pantalles interactives a les zones comuns per consultar els diferents treballs exposats. Tindrem també un important nombre de Simposis, una iniciativa que ha permès potenciar les activitats docents i de recerca de la nostra Societat.

Mantindrem a més les activitats habituals, incloent el 29è Curs de Formació en Digestologia, que aquest any anirà sobre Patologia Digestiva i alcohol, el 9è Taller Videofòrum d’Endoscòpia, i el 9è Curs en Investigació Bàsica i Translacional en Digestologia. També disposarem de sessions per a la presentació de l'estat actual dels plans estratègics de la Societat.

Com en anteriors edicions, invertirem una part important del pressupost en finançar la participació d’aquells metges residents, becaris i investigadors bàsics no metges, que siguin socis de la Societat i primers signants de comunicacions, pel valor afegit que aporten al congrés i la dificultat que tenen per a obtenir patrocini.

Com sempre, també podrem gaudir del tradicional sopar amb la participació de la gran majoria de digestòlegs de casa nostra.

Us esperem a Lleida,

Àngels Escorsell
Presidenta de la Societat Catalana de Digestologia.

Secretaria Tècnica

Marta Gratacós - L'Acadèmia
Departament d’Activitats i Congressos
C/ Major de Can Caralleu, 1-7
08017 Barcelona

Tel: 93.203.07.31
Email: martagratacos@academia.cat
www.scdigestologia.org

Inscripcions: inscripcions@academia.cat

Seu

Palau de Congressos la Llotja de LLeida
Av. de Tortosa, 6-8 – 25005 Lleida
www.lallotjadelleida.com/

Dates Clau
Límit presentació Comunicacions
  • 5 de novembre 2023
Límit Inscripcions subvencionades
  • 17 de desembre 2023
Sopar de Cloenda
  • 26 gener 2024 - 21:00h
Enllaços
Inscripcions
Abstracts